U heeft besloten te gaan scheiden of uw partner confronteert u met de wens te willen scheiden. Er komt veel op u af, zowel op sociaal als financieel vlak.
Denk bijvoorbeeld aan de gevolgen voor uw welzijn, eventueel uw werk en waar u of uw partner willen gaan wonen. En hoe zit het met uw pensioen? Bezittingen en schulden moeten worden verdeeld en misschien moet u naar de notaris. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag te bepalen wat de financiële gevolgen van een scheiding voor u zijn.
Hoofdelijk aansprakelijk
Bij een scheiding blijft, ongeacht wat mensen afspreken in het convenant, iedereen hoofdelijk aansprakelijk. We maken best vaak mee dat mensen bijvoorbeeld afspreken dat de man de auto krijgt, maar ook de lening die voor die auto is afgesloten. Vervolgens kunnen mensen dat wel afspreken in het convenant; maar als de lening niet kan worden overgesloten op inkomen van de man, blijft de vrouw ook aansprakelijk. Dan blijft de lening ook in de BKR-registratie staan bij haar. Als de man vervolgens niet betaalt, klopt de bank dan alsnog bij zijn ex-partner aan.
Voor hypotheken geldt grofweg hetzelfde. Maar omdat hier de woning als onderpand is gebruikt, zijn de gevolgen minder groot. Er kunnen wel problemen met restschuld ontstaan, maar daar zijn tegenwoordig specifieke leningen voor. Deze bieden wij ook aan. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden.
Wilt u weten hoe we u kunnen helpen op een manier die past bij uw situatie? Bel dan met 0900 – 98 98 of vul ons contactformulier in.
Open over verzekeren
Uw vragen, onze antwoorden
Onze terugbel service is op werkdagen tussen 09:00-21:00
uur en op zaterdag tussen 10.00-14.00 uur beschikbaar.
terugbelverzoek maken